Ref: LN001
Datum: 22 September 2015

Compacte open source USB oscilloscoop ondersteunt Apple iPad, Android, Microsoft Windows and Linux

Antwerpen, België - Labnation kondigt vandaag de lancering aan van haar open source USB-oscilloscoop. De SmartScope is het resultaat van een extreem succesvolle Kickstarter campagne, gestart in 2014: het project haalde op 30 dagen tijd 645% van de beoogde financiering binnen. 's Werelds eerste testapparaat ontworpen voor verschillende besturingssystemen en apparaten zoals smartphones, tablets en PCs wordt meteen door de USB host gevoed wat het ideaal maakt voor verscheidene testen en meettoepassingen ver van het laboratorium.

De SmartScope brengt de functies van oscilloscoop, logic analyser en golfgenerator samen in een aluminium behuizing die amper 110.0 x 64.0 x 24.2 mm meet met een gewicht van slechts 158 gram. De software voorziet de gebruikersinterface en functionaliteit, en kan worden gedownload van de SmartScope website. Hij is beschikbaar voor Android (via de Google Play Store of de LabNation website), Apple Mac OS X, Apple iOS (jailbreak vereist), Microsoft Windows 7, 8 en 10, Ubuntu en Debian Linux distributies.

De oscilloscoop beschikt over twee analoge kanalen met een samplefrequentie tot 100 MS/s en een -3dB bandbreedte op 30MHz. Het bereik van een ingangssignaal bedraagt ±35 V met een 1 MΩ / 1pF impedantie en heeft een 8 bit precisie en een maximale resolutie van 2,5mV. The SmartScope oscilloscoop software voorziet in een uitgebreide verzameling on-screen functionaliteiten, te bedienen met aanraking, muis of toetsenbord ter aanpassing van de spanningsschaal, tijdsschaal, ingangskoppeling, trigger-instellingen en eenvoudige spanningsmetingen.

De logic analyser biedt 8 ingangskanalen met een door de gebruiker in te stellen logisch niveau van 3.3V of 5 V. De SmartScope software bevat een aantal standaard protocoldecoders zoals I2C en SPI, en stelt de gebruiker daarnaast in staat zelf decoders te maken. De 1-kanaals golfgenerator kan arbitraire golfvormen maken met een datasnelheid tot 50MS/s en uitgangsniveaus van 0 tot 3.3V. De digitale generator heeft 4 kanalen met een snelheid tot 100MS/s bij ofwel 3.3V of 5V.

De SmartScope komt tegemoet aan het steeds toenemende aantal makers die kleine computertjes zoals de Raspberry Pi en Arduino gebruiken, en stelt hen in staat fouten op te sporen, meer te leren over elementaire electronica en hun ontwerp beter te begrijpen. Dit lichte en compacte apparaat is inzetbaar in een breed spectrum van elektronisch ingenieurswerk, veldwerk, onderwijs en hobby-toepassingen.

Dit kleine apparaat wordt geleverd met een mini ‘B’ USB kabel, 2 analoge probes, een digitale kabel en digitale probes.

Meer informatie over het gebruik van een SmartScope vind je hier: https://www.lab-nation.com/

Voor meer informatie en lezersvragen:

Bruno Buyssens, LabNation BVBA, Tolstraat 50, 2000 Antwerpen, België
E-mail: bruno@lab-nation.com
Web: www.lab-nation.com

Contact Agentschap:

Robert Huntley, Publitek Limited, 18 Brock Street, Bath, BA1 2LW, United Kingdom
Tel: +44 (0) 1225 470000
E-mail: robert.huntley@publitek.com
Web: www.publitek.com

Over LabNation

LabNation is een start-up in een vroeg stadium die een volledige USB oscilloscoop aanbiedt. Ontstaan uit een KickStarter project haalde het bedrijf 645% van het financieringsdoel binnen op 30 dagen. De SmartScope is de eerste oscilloscoop die op meerdere apparaten en platformen werkt met een nieuwe, moderne touch-interface. Met de SmartScope daagt LabNation de traditionele oscilloscoopmarkt uit door elektronica-enthousiastelingen, hardware-ingenieurs, studenten en vele anderen een nieuw product aan te bieden.

Voor meer informatie aangaande LabNation, bezoek: https://www.lab-nation.com/. Je kan ons ook volgen op Twitter @Lab_Nation of Facebook.